a

Menu

Een Helder Verhaal op Slechts 1 A4: Ontdek hier de Kracht van Zakelijk Tekenen!

Zakelijk tekenen is een geweldige manier om meer creativiteit in je werk te brengen, terwijl je óók efficiënter bent.

Stel je eens voor…


Een vergadering waarin iedereen volledig betrokken is, waar mensen ZIEN dat ze gehoord worden…

Een overleg waarin ideeën voor jullie ogen vorm krijgen…

Een meeting met een presentatie die niet alleen informeert, maar ook inspireert, met visuals die direct tot de verbeelding spreken…

Een team dat samenwerkt als een goed geoliede machine, met een helder gedeeld beeld van de toekomst voor ogen waardoor beslissingen moeiteloos worden genomen…

In een wereld waar creativiteit de motor van innovatie is, en organisaties streven naar de magie van ‘outside the box’ denken, sta jij voor een uitdaging. Want: hoe ga jij deze creativiteit ontwikkelen? Hoe zorg je dat jouw ideeën opvallen? Hoe neem je anderen mee?

Je hebt nu niet bepaald geleerd hoe je tot de verbeelding kunt spreken.

Op school niet, maar ook niet in je werk.

Je ziet je collega’s net als jij grijpen naar de meest voor de hand liggende oplossing: dat wat iedereen doet. Een Powerpoint maken, een mail sturen, een notitie schrijven…

 

Rachel is een fantastische docent, die leuke en praktische lessen heeft ontwikkeld. De lessen zijn professioneel maar ook laagdrempelig en eenvoudig. Je leert op een speelse wijze te tekenen. Een cursus waarbij je profijt hebt op zakelijk gebied maar die je ook zeker in je prive leven kunt gebruiken.

Alie den Hartog

Door Rachel ben ik gaan tekenen, op een toepasbare en niet-zweverige manier, die mij lol geeft maar vooral ook een bijdrage levert aan mijn professionaliteit.

Diana de Koos

Bedrijfskundig / Manager

Kiezen voor de gebruikelijke aanpak, leidt tot de gebruikelijke frustraties! 

 

De realiteit is dat iedere beleidsmedewerker, communicatieadviseur, projectmanager, teammanager of werknemer in een kantoorachtige baan, deze frustraties maar al te goed kent:

 • De Informatie Overload: Elke dag word je bedolven onder een lawine van informatie, rapporten en cijfers. Het is als zoeken naar een speld in een hooiberg om snel de cruciale details te vinden die echt van belang zijn.

 • De Sluimerende Verveling: Eindeloze presentaties met saaie slides, onbegrijpelijke grafieken en monotoon gepraat. Je voelt je aandacht langzaam wegzakken. Of erger: de aandacht van je collega’s als jij zelf presenteert, terwijl je vecht om hen betrokken te houden.

 • Het Labyrint van Miscommunicatie: Je hebt het gevoel dat je in een doolhof van misverstanden en verwarring bent beland. Jullie gebruiken dezelfde woorden, maar begrijpen jullie elkaar wel écht? Niemand lijkt op één lijn te zitten.

 • De Verlamming van Trage Besluitvorming: Elke beslissing lijkt maanden in beslag te nemen. In plaats van vooruit te gaan, verzand je in eindeloze discussies (vaak over woorden) en uitgestelde besluitvorming, waardoor kostbare tijd en middelen verloren gaan.

 • De Dood van Creativiteit: Het lijkt wel alsof de creativiteit in je team is gestorven. Opgesloten in een wereld van saaie tekstuele documenten en eindeloze e-mails, voelen jij en je collega’s zich verstikt door de rigide regels en protocollen.

Door visueel samen te werken aan plannen, concepten en ideeën, kunnen jullie een omgeving creëren waarin innovatie de norm is

Soms moet je de kar zélf trekken…

 

 • Als je oude patronen wilt doorbreken in jouw organisatie, of wilt bijdragen aan een creatievere organisatiecultuur, moet je soms zelf de stoute schoenen aantrekken. Of de kar trekken.

  Want, de stagnatie door een overdaad aan woorden en vergaderingen, kan heel simpel en snel worden doorbroken. 

  Stop met onnodig lang vergaderen. Stop met informeren. Start met inspireren. Met tekeningen!

  Tekeningen verduidelijken welke kant jij op wilt, welke kant jullie team op gaat en wat het resultaat is. Een tekening verankert de plannen en helpt om teamleden prioriteit te geven aan het gezamenlijke doel. Geen lange praatsessies meer maar een creatieve visuele teamsessie als nieuwe en succesvolle werkvorm.

 • En jij kunt de eerste stap vandaag al zetten.

Zet vandaag de eerste stap:

Leer zelf Zakelijk Tekenen!

Niet alleen heb je daar direct profijt van en kun je het morgen al toepassen in je werk.
Ook jouw collega’s hebben er profijt van. Jij maakt alles leuker, duidelijker en spreekt tot de verbeelding!

In deze online cursus:

Krijg je na betaling direct toegang tot alle modules
Leer je stap voor stap zakelijk tekenen
Leer je complexe en abstracte begrippen te vertalen naar beeld
Leer je hoe je informatie aantrekkelijk kunt ordenen en structureren
Leer je te tekenen voor jezelf (getekende notulen)
Leer je te tekenen voor anderen (tekenen voor presentaties)
Leer je te tekenen met anderen (tekenen als werkvorm)

We leren je tekenen voor zakelijke doeleinden. Denk aan waardevolle visuele notulen tijdens een vergadering, het visueel maken van afdelingsplannen, het overbrengen van informatie en het inspireren van je collega’s over een tof idee.

We doen dat stap voor stap. Je hoeft dus helemaal niet te kunnen tekenen. Alles wat je wil verbeelden, bestaat uit een aantal basis vormen. Hoe je die op een slimme samenvoegt zodat je snel een professionele tekening kunt maken, laten we je in de cursus zien.

Zo kan iedereen -creatief of niet- leren om zakelijk tekenen in te zetten voor zijn werk.

Herken jij dit?

Jouw werkomgeving was tot nu toe niet de beste plek om creatief te worden.

Jij frustreert je over het gebrek aan creativiteit in je werk

Je wordt (te) snel opgeslokt door email en je to-do-list

Je hoort op het moment dat je een creatief idee hebt altijd wel een ‘ja, maar…’
Je hebt het gevoel dat er veel tijd wordt verspild aan vergaderen

Je ergert je aan niet goed afgestemde verwachtingen

Je gaat dood tijdens een lange Powerpoint presentatie met veel te veel tekst

Je verwondert je over het aantal jeukwoorden (uitrollen, aanhaken) in jouw organisatie

Jullie maken jaar na jaar dezelfde plannen

 

Gelukkig kan het ook zo…

Dit klinkt jou vast als muziek in de oren!

Zakelijk tekenen helpt overzicht te krijgen. Tekeningen zorgen voor afstand tot het onderwerp, waardoor jullie je er beter toe kunnen verhouden;

Zakelijk tekenen maakt het abstracte concreet. Jullie blijven niet hangen achter het gordijn van vage taal. Iedereen kan ZIEN wat wordt bedoeld;

Zakelijk tekenen versnelt het denkproces in teams. De tekeningen geven direct inzicht: in de stroperigheid van processen, of in de plus en minpunten van plannen;
Zakelijk tekenen helpt je om je boodschap over te brengen in een inspirerende vorm;

Zakelijk tekenen gebruikt visual storytelling: verhalen worden veel beter onthouden dan informatie;

Zakelijk tekenen is zowel te gebruiken om op een aantrekkelijke, creatieve manier te ‘zenden’, als om een interactieve dialoog te faciliteren.

Ik ben ontzettend trots op wat ik nu al heb getekend. Zo mocht ik voor een projectmanager aan de slag met het creeeren van visuele werkprocessen. Omdat niemand elkaar echt begreep.

En dat was wel door de 1e stap te zetten en de cursus te gaan volgen van zakelijk tekenen 😊

Susan Verbree

Door de online cursus van Huis van Verbeelding, waarin Rachel je stap voor stap meeneemt kan ik nu zelfstandig verhelderende praatplaten tekenen. In het programma dat ik aanstuur is veel onderlinge afhankelijkheid. Dat breng ik nu bijvoorbeeld in beeld. Aanrader!

Mark de Groot

Yes, ik wil ook zakelijk tekenen!

Zakelijk Tekenen is een onmisbare vaardigheid

voor iedere Creative Changemaker! 

Dit is jouw docent

Mijn naam is Rachel Levi, aanjager van innovatie en creativiteit in organisaties. Ik ben de eigenaar van Huis van Verbeelding en Huis van Vernieuwing: twee innovatiehuizen.

Samen met mijn collega’s ontwerp ik opleidingen, trainingen en maatwerksessies om de creativiteitsspier in -veelal grote stroperige- organisaties te trainen. We leiden Creative Changemakers op die van binnenuit cultuurverandering teweeg brengen, door de inzet van zakelijke creativiteit.

Voordat ik mijn bedrijven begon, was ik zelf werkzaam in verschillende organisaties. Als beleidsmedewerker, projectmanager en manager. Ik begrijp jou, in de worstelingen die je ervaart op de werkvloer.

In deze online cursus ben ik jouw docent. Als kind tekende ik veel en graag. Net als ieder ander kind. Ook op school vond ik tekenen heerlijk. Niet alleen op de momenten dat het ‘mocht’, maar altijd. In mijn rapporten kreeg ik opmerkingen als ‘Rachel heeft de neiging haar werk te versieren. Dat kan beter’.

Naarmate tekenen een vak werd, waarvoor je beoordeeld werd, nam de druk om het goed te doen toe en het plezier af. Daarom ging ik als volwassene steeds minder tekenen. Het was toch niet perfect, en er was altijd wel een Rembrandt die technisch gezien beter kon tekenen.

Herkenbaar?
Per toeval kwam ik in aanraking met het fenomeen ‘graphic recording’. Ik had geen idee dat het bestond. Ik wist niet dat ik mijn werk leuker, makkelijker en effectiever kon maken met tekeningen. Maar één ding wist ik zeker: dit wil ik ervaren!

Ik deed opleidingen in binnen -en buitenland en leerde alles over visueel samenwerken, visuele werkvormen en tekenen als communicatiemiddel. Ik ging (live) tekenen in mijn werk en kreeg voortdurend enthousiaste reacties. Dit was voor mij het bewijs: tekenen is een superkrachtig middel om anderen te bereiken, te verbinden en te inspireren. Ik heb opnieuw het plezier ontdekt in tekenen.

En dat plezier geef ik aan zoveel mogelijk mensen door!

Ik ben overtuigd!

Maar wacht! Er is meer…

Je leert de basis online én krijgt een LIVE VIP-dag met andere deelnemers!

Online leren is extra motiverend als je een stok achter de deur hebt! 

Bij jouw online cursus krijg je een live VIP dag bij Huis van Verbeelding. Er zijn 4 VIP dagen per jaar, dus er is altijd wel een datum die past!

Een van de zakelijk tekenaar van Huis van Verbeelding leert je de fijne kneepjes en geeft feedback, in een kleine groep.

Je kunt zien wat andere cursisten hebben gedaan met de lessen en inspratie opdoen van elkaar.
Bij de VIP dag hoort een lekkere lunch én je krijgt tekenmaterialen.

En… Je krijgt als BONUS de cursus ‘Tekenen zonder talent’ cadeau!

Leer met zelfvertrouwen tekenen
Krijg je plezier in tekenen (terug)
Je raakt niet gefrustreerd, omdat je in kleine stappen meters maakt
Brengt stemmetjes als ‘je kunt het niet’ voor altijd tot zwijgen

Leuk om in je vrije tijd het tekenen op te pakken, óók met je kinderen

Dus: dit is wat je krijgt als je de online cursus Zakelijk Tekenen volgt:

In één keer toegang tot de modules van de cursus ‘Zakelijk tekenen’ (6 modules)

Korte videolessen die praktisch en direct toepasbaar zijn
Een handout van iedere les

In één keer toegang tot de BONUS cursus ‘Tekenen zonder Talent’ met 39 korte videolessen, die je in je eigen tempo kunt volgen

Live VIP-dag in Den Haag waar je andere deelnemers ontmoet

“Ik zie de positieve effecten dagelijks bij mijn cursisten. Ze vinden de huidige manier van werken saai en niet effectief, ze beginnen met tekenen en…. woooow! Een complete verandering”.

Ik heb zin om te starten!

De modules

Module 1
Visueel werken

Module 2
Zakelijk tekenen

Module 3
Visuele notulen

Module 4
Visueel presenteren

Module 5
Visueel samenwerken

Module 6
Toolbox

Anderen gingen je voor:

De investering

De meeste deelnemers aan de cursus Zakelijk Tekenen kunnen deze bij hun werkgever declareren.
Veel managers zien het voordeel van visueel communiceren. Ze begrijpen heel goed dat je met een enkel plaatje zoveel sneller tot de kern komt, beeldender kunt presenteren en dynamische teamsessies kunt houden. Dit is voor managers heel veel waard.
Het bespaart tijd én houdt de energie in een team.

De betaling

Je kunt de cursus betalen via iDeal en vervolgens de factuur indienen bij je werkgever, óf kiezen voor betaling via overboeking. Je ontvangt dan alleen de factuur. Deze kun je indienen bij je organisatie. Pas als de betaling binnen is, ontvang je toegang tot de cursus.

Kom je er niet uit, of heb je nog een vraag over de factuur? Stuur ons een mailtje via info@huisvanverbeelding.nl

 

Anderen gingen je voor:

ZAKELIJK TEKENEN: ontdek de kracht van visueel werken!

Start wanneer jij wil en krijg -na betaling- direct toegang tot de eerste les.

Veelgestelde vragen

Is zakelijk tekenen passend voor mijn functie?
Zakelijk tekenen is geschikt voor iedereen die ideeën wil samenvatten en overbrengen op een kernachtige, aantrekkelijke manier. Deelnemers zijn onder meer beleidsmedewerkers, projectmanagers, teamleiders, managers, inhoudelijke experts, trainers en hulpverleners.

Hoeveel tijd krijg ik om de cursus te doen?
Je kunt de lessen in eigen tempo volgen en de opdrachten maken om te oefenen. Er is geen einddatum. Je mag onbeperkt gebruik maken van de lessen.

Kan ik feedback krijgen tijdens de cursus?
Tijdens de live VIP dag neem je de oefeningen die je gemaakt hebt mee en krijg je feedback, extra tips en leer je de handigheidjes die je zelf nog niet onder de knie hebt gekregen.

Kan ik de cursus zakelijk aanschaffen?
De meeste deelnemers declareren de cursus bij hun werkgever, vanuit hun persoonlijke ontwikkelbudget. Je kunt bij de bestelling een inkoopnummer, grootboeknummer of ander kenmerk meegeven.

Ik zag dat er ook een live dag bij hoort. Waar kan ik de data vinden?
Na aanmelden ontvang je van ons een mail zodra de eerstvolgende VIP dag nadert. Je kunt je dan aanmelden. Kun je die dag niet? Geen nood. Je wordt automatisch uitgenodigd voor de volgende VIP dag.

Een vraag die hier niet bij staat? Mail ons via info@huisvanverbeelding.nl