a

Menu

Het hele jaar wordt het team van Huis van Verbeelding ingeschakeld om bedrijven te helpen met waardevolle, inspirerende sessies. Met onze visuele, creatieve aanpak zorgen we voor concrete opbrengst, via een aanpak die energie geeft aan een team.

Onze trainers worden in het hele land ingezet. Zelfs over de grens worden zij geboekt. Op dezelfde dag kunnen we op heel verschillende plekken zijn, in verschillende organisaties. We komen onder andere bij de Rijksoverheid, gemeenten, provinciën, politie, ziekenhuizen, zorginstellingen, ICT bedrijven, banken en grote corporaties.

Wij vinden het heel belangrijk dat teams zélf ook in staat zijn om op een inspirerende manier met elkaar samen te werken. En dat begint bij het veranderen van patronen die zorgen voor een energielek. Zoals vergaderingen die eindeloos duren. Met notulen die niemand leest. In onze in company workshops zakelijk tekenen gaat een team zelf aan de slag met een visuele taal. Om anders met elkaar te communiceren.

Jessamijn Alberts, Marco van der Kooij en Annemarie van der Sluijs maakten enkele foto’s terwijl zij gelijktijdig aan het werk waren. Ben je benieuwd hoe zo’n workshop eraan toegaat? In dit fotoverslag krijg je een kijkje achter de schermen.

Materialen om mee te tekenen 

Onze trainers komen met een koffer vol spullen aan op de workshop locatie. Voor alle deelnemers nemen zij een setje materialen mee: papier, stiften, etuis, hand-outs. Het zijn net pakezels. In de stilte voor de storm, als de deelnemers nog niet binnen zijn, bereiden de trainers de ruimte voor. Het is altijd een verrassing wat ze aantreffen. Een boomhut, een strandtent, een voetbalstadion, een donker kantoor. Je kunt het zo gek of gewoon niet bedenken en we maken het mee.

Als alle spullen voor de workshop zakelijk tekenen klaarliggen is het tijd voor… koffie! Of thee natuurlijk. Ook hierin komen we alle variaties tegen. Plastic of papieren bekertjes, rijen dik bij de koffieautomaat (met de nodige koffiehumor) of een echte Barista 

Langzaam maar zeker druppelen de deelnemers binnen. Dit is het moment dat de excuses om de oren vliegen. ‘Ik doe vandaag mee voor spek en bonen hoor, ik kan echt niet tekenen’. Of: ‘Mijn kinderen tekenen beter dan ik, dus verwacht er niet te veel van’. Of deze: ‘Ze hebben gezegd dat iedereen het kan, maar dan heb je mijn tekeningen nog niet gezien’. 

Om snel over deze koudwatervrees heen te komen, gaan de trainers direct aan de slag met een warming up. Hoe eerder de deelnemers hun stiften gebruiken, hoe beter.  

Onze workshops zakelijk tekenen zijn heel praktijkgericht. Aan de hand van verschillende opdrachten neemt de trainer de groep mee. Stap voor stap komen de deelnemers erachter dat écht iedereen kan tekenen.  

Naarmate het vertrouwen groeit kunnen we de moeilijkheidsgraad opschroeven. Deelnemers gaan aan de slag met actuele vraagstukken uit hun werk. Ze tekenen hun visie, missie, strategie uit en gaan aan de slag met het visualiseren van processen.  

Voor de trainers is het iedere keer weer een bijzondere ervaring om te zien hoe snel de deelnemers groeien.  

Zo was Annemarie aan het werk bij de Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn ZHZ. Een organisatie die verbindt, faciliteert, aanjaagt en werkgevers verrast op het gebied van arbeidsmarktvraagstukken in de breedste zin. Ze hebben een mooie missie, maar… bij aanvang van de workshop hadden de deelnemers geen idee hoe ze die in beeld konden brengen. Na een paar uur lukte het de deelnemers bijzonder goed. “Het lukte zelfs om de impact van de missie in een enkel icoon te verbeelden. Ik ben trots op dit team”, zei Annemarie na afloop.  

Voorkomen dat de opbrengsten van een training verwateren

Het grootste risico na een inspirerende workshop is dat mensen weer terug gaan naar hun werkplek en worden opgeslokt door de waan van de dag. Daarom sluiten we de dag af met een gesprek over hoe visueel werken en communiceren levend gehouden kan worden in het dagelijks werk. 

De groep van Annemarie was lekker op dreef: ‘Ze zagen direct concrete toepassingen en maakten afspraken om de vergaderingen visueel voor te bereiden, vragen over onderwerpen uit te tekenen, presentaties visueel te maken en visueel te notuleren’.  

Ook een workshop zakelijk tekenen incompany doen? 

Wil jij ook samen met je team leren hoe jullie visueel kunnen samenwerken? Zakelijk tekenen inzetten in je werk? 

Neem contact met ons op voor informatie of een prijsopgaaf via het contactformulier

Eerst nog iets meer lezen over zakelijk tekenen?
Download ons gratis e-book: zakelijk tekenen in 10 minuten.