a

Menu

Een live getekend verslag is ideaal tijdens Design Sprints, Social Hackatons en Heidagen

Live getekend verslag

Wanneer jullie Huis van Verbeelding inzetten voor het maken van een live getekend verslag, maakt onze tekenaar tijdens jullie sessie een visuele samenvatting. In tekeningen wordt de inhoud van een presentatie, paneldiscussie, brainstorm of gesprek vastgelegd. Live dus, terwijl de sessie plaatsvindt.

Onze zakelijk tekenaars zijn gewend aan complexe thematiek. We luisteren kritisch, vatten samen en brengen de essentie van de sessie tot leven met beelden. We zijn goed in staat te filteren wat de hoofd– en bijzaken zijn. Jargon is ons niet vreemd.

Voordelen van een live getekend verslag

Het is vermakelijk: De tekenaar start met een groot leeg vel papier, of leeg scherm en terwijl de bijeenkomst plaatsvindt, ontstaat er een tekening. Deelnemers aan de sessie zijn gefascineerd, het is vermakelijk om naar te kijken.

Het helpt onthouden: Dankzij de getekende samenvatting hebben deelnemers handige visuele ‘ankers’. Daarmee kunnen zij gemakkelijk het hele gesprek, of de hele presentatie terughalen in hun herinnering. Met een visueel verslag voorkom je dat de inhoud van de sessie wordt vergeten.

Makkelijk en snel te delen: Het kleurrijke eindresultaat is aantrekkelijk en insta-proof. Na afloop van de sessie heb je direct een inspirerend en tastbaar eindverslag om te verspreiden. Deelnemers maken een foto en kunnen heel makkelijk met hun collega’s of netwerk delen welke bijeenkomst ze hebben bijgewoond.

Meer goede redenen voor een live getekend verslag? We schreven er een artikel over: ‘5 goede redenen voor een live getekend verslag’.

Wanneer zet je een live tekenaar in?

Een visueel verslag is geschikt wanneer jullie aan het einde van een bijeenkomst concrete, zichtbare opbrengst willen. Dit geldt vaak voor grotere bijeenkomsten, maar denk zeker ook eens aan een live getekend verslag tijdens kleinere strategiesessies. Een goede vuistregel is: wil je de resultaten van de bijeenkomst kunnen delen en doorvertellen? Zorg dan voor een visueel verslag.

Een live getekend verslag is ideaal tijdens Design Sprints, Social Hackatons en Heidagen. Met een of meerdere tekenaars kunnen we ter plaatse ideeën van groepen vertalen in visuele pitches, prototypes tekenen en naar een visuele eindpresentatie toewerken. Zo komt de denkkracht van de groep goed uit de verf. Iedereen ziet dat de inbreng écht is gehoord.

Live, online of hybride

We zijn gewend in alle soorten situaties te werken. Of jullie bijeenkomst nu live, online of hybride plaatsvindt, onze bijdrage blijft hetzelfde: wij zijn aanwezig (online of live), luisteren actief mee, filteren uit alle informatie razendsnel de rode draad en geven deze een plek in een visueel verhaal. Als wij in een zaal aanwezig zijn, kunnen wij op meterslang papier het verslag vormgeven, maar dit kan ook digitaal. Zo kan het verslag tussentijds worden geprojecteerd of gedeeld via schermen.

Heb je interesse in een live getekend verslag om jouw event, presentatie, bijeenkomst of congres levendig vast te leggen?
Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek om de mogelijkheden te verkennen!

Zo gaan wij te werk voor een live getekend verslag

Fase 1. Intake

We bellen, zoomen of komen langs voor een intake. We bespreken het thema, de context, de agenda, eventuele sprekers, de werkvormen, de doelgroep en je specifieke wensen voor het verslag. Tijdens dit gesprek ontstaan bij ons al de eerste beelden. We weten wat voor jullie belangrijk is. Die gewenste opbrengst bepaalt voor ons de rode draad van het verslag. Als je zelf al duidelijke beelden voor ogen hebt, omdat jullie projectcommunicatie bijvoorbeeld uitgaat van bepaalde beeldspraak, kunnen we deze ook in het verslag integreren.

Fase 2.Voorbereiding

We bereiden ons goed voor door research te doen naar het thema, de sprekers en de verschillende perspectieven. We denken verder over passende beelden en de indeling van ons canvas.

1. Intake

2. Voorbereiding

3. Live tekenen!

4. Eindresultaat

Fase 3. Live tekenen!

Op de dag zelf komen we goed beslagen ten ijs. Ieder heeft zo z’n voorkeuren maar we nemen onze eigen materialen mee: mooi papier, inkt- en acrylstiften, pastel, potlood, pen, tape, post-its, een schaar en reserve inkt. Als er geen geschikte muur is om ons papier aan op te hangen, kunnen we een mobiele tekenwand verzorgen. We hangen het papier op, of installeren ons tekenscherm. En dan… luisteren, filteren en tekenen maar!

Fase 4. Eindresultaat

We maken ter plaatse foto’s van het eindresultaat, net als de deelnemers. Jullie krijgen het originele werk direct mee, zodat dit kan worden opgehangen en verspreid.

Extra mogelijkheid: 

Tijdens social hackathons, of meerdaagse design sprints, kunnen we de deelnemers ook leren hoe ze zélf hun ideeën zichtbaar maken met een korte workshop Zakelijk Tekenen. Zo kunnen deelnemers in break out sessies zelf óók al schetsend hun ideeën verkennen. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.