a

Menu

Blijvende impact met je eigen visuele notulen

Workshop Visueel_Notuleren

Je hebt een belangrijke meeting, een presentatie, bijeenkomst of congres georganiseerd. Live, online of hybride.​Het is gelukt om die ene toffe keynote speaker te krijgen, het programma is dynamisch, de locatie ziet er gelikt uit en de hapjes zijn vegan. Nu ben je nog op zoek naar een creatieve manier om een grote impact en blijvende indruk te maken. Dan bel je Huis van Verbeelding! 

We werken met een groep talentvolle strategen en analytici, die óók nog eens mooi kunnen tekenen. We zijn verschillend: lang, kort, man, vrouw, sportief, casual en tuttebel. Met achtergronden in Communicatie, HR, Bedrijfsvoering, IT, Financiële en arbodienstverlening, Projectmanagement en Wet- en regelgeving. Stuk voor stuk creatievelingen met de drive om organisaties een beetje mooier te kleuren. Gespecialiseerd in het levendig verbeelden van complexe informatie.

Laat ons een live verslag tekenen. Verras, raak en vermaak je publiek, maar belangrijker: voorkom dat de inhoud van de sessie wordt vergeten. Het kleurrijke eindresultaat is aantrekkelijk en insta-proof.

We zijn gewend in alle soorten situaties te werken. Of jullie bijeenkomst nu live, online of hybride plaatsvindt, onze bijdrage blijft hetzelfde: wij zijn aanwezig (online of live), luisteren actief mee, filteren uit alle informatie razendsnel de rode draad en geven deze een plek in een visueel verhaal. Als wij in een zaal aanwezig zijn, kunnen wij op meterslang papier het verslag vormgeven, maar ook digitaal. Zo kan het verslag tussentijds worden geprojecteerd op schermen. In een hybride of online evenement maken wij een digitaal verslag, waarbij we ook dan tussentijds de voortgang kunnen delen.

Workshop Visueel_Notuleren

De voorbereiding

We bellen, zoomen of komen langs voor een intake. We bespreken het thema, de context, de agenda, eventuele sprekers, de werkvormen, de doelgroep en je specifieke wensen voor het verslag. Tijdens dit gesprek ontstaan bij ons al de eerste beelden. We weten wat voor jullie belangrijk is. Die gewenste opbrengst bepaalt voor ons de rode draad van het verslag. Als je zelf al duidelijke beelden voor ogen hebt, omdat jullie projectcommunicatie bijvoorbeeld uitgaat van bepaalde beeldspraak, kunnen we deze ook in het verslag integreren.

We bereiden ons natuurlijk goed voor door thuis research te doen naar het thema, de sprekers en de verschillende perspectieven. We denken verder over passende beelden en de indeling van ons canvas. Op de dag zelf komen we goed beslagen ten ijs om live het verslag te kunnen tekenen.

Ook voor wat betreft de materialen hebben we een plan. Ieder heeft zo z’n voorkeuren maar we nemen onze eigen spullen mee: mooi papier, inkt- en acrylstiften, pastel, potlood, pen, tape, post-its, een schaar en reserve inkt.

Workshop Visueel_Notuleren

Live getekend verslag: een concrete opbrengst

Tijdens het event zien deelnemers live hoe presentaties, opbrengsten uit break-out sessies en bijdragen uit het publiek een plek krijgen op het papier of in het digitaal getekende verslag. We luisteren kritisch, vatten samen en brengen de essentie van de sessie tot leven met beelden. Wij zijn analytisch en kunnen goed filteren wat de hoofd– en bijzaken zijn. Jargon is ons niet vreemd en we verhelderen processen. De verhalen en de rode draad van de dag krijgen kleur en worden beter onthouden.

Na afloop van de sessie heb je direct een inspirerend en tastbaar eindverslag om te verspreiden.

Workshop Visueel_Notuleren

Blijvende impact

Een visueel verslag is geschikt als concrete opbrengst van een grote bijeenkomst. Maar zeker ook van kleinere meetings, waarvan je de resultaten wil delen met collega’s. Je kunt een visueel verslag ook heel goed zien als praatplaat om anderen mee te informeren als startpunt voor het vervolgtraject.

Wij worden ook vaak ingezet voor Design Sprints, Social Hackatons en Heidagen. Met een of meerdere tekenaars. We kunnen ter plaatse ideeën van groepen vertalen in visuele pitches, prototypes tekenen en naar een visuele eindpresentatie toewerken. Zo komt de denkkracht van de groep goed uit de verf. Iedereen ziet dat de inbreng écht is gehoord.

Tijdens social hackathons, of meerdaagse design sprints, kunnen we de deelnemers ook leren hoe ze zélf hun ideeën zichtbaar maken met een workshop Zakelijk Tekenen. Zo kunnen deelnemers in break out sessies zelf óók al schetsend hun ideeën verkennen.

Workshop Visueel_Notuleren

Heb je interesse in een live getekend verslag om jouw events, presentaties, bijeenkomsten en congressen levendig en onvergetelijk te maken? Wil je onze experts en analytici met tekentalent wel eens live of digitaal aan het werk zien? Ben jij gecharmeerd van een inspirerend en tastbaar eindresultaat om (van) te houden én te delen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek om de mogelijkheden te verkennen!

Ook interessant:

Volg individueel onze online cursus zakelijk tekenen. Je kunt starten op elk gewenst moment.

Anders dan anders

Wil je met je team een brainstormsessie, training of presentatie ervaren in een ‘anders dan anders vergaderruimte’? In het centrum van Den Haag hebben wij ons Huis van Verbeelding. Een frisse en kleurige ruimte, speciaal voor mensen die in een uitnodigende omgeving aan de slag willen. De ruimte is ook beschikbaar voor onze workshops. Als je een workshop boekt kun je met een aantrekkelijke korting gebruik maken van deze creatieve ruimte met goede koffie.