Blijvende impact met je eigen visuele notulen

Workshop Visueel_Notuleren

Je hebt een belangrijke meeting, een presentatie, bijeenkomst of congres georganiseerd. Het is gelukt om die ene toffe keynote speaker te krijgen, het programma is dynamisch, de locatie ziet er gelikt uit en de hapjes zijn vegan. Nu ben je nog op zoek naar een creatieve manier om een grote impact en blijvende indruk te maken. Dan bel je Huis van Verbeelding! 

We werken met een groep talentvolle strategen en analytici, die óók nog eens mooi kunnen tekenen. We zijn verschillend: lang, kort, man, vrouw, sportief, casual en tuttebel. Met achtergronden in Communicatie, HR, Bedrijfsvoering, IT, Financiële en arbodienstverlening, Projectmanagement en Wet- en regelgeving. Stuk voor stuk creatievelingen met de drive om organisaties een beetje mooier te kleuren.

Laat ons een live verslag tekenen. Verras, raak en vermaak je publiek, maar belangrijker: voorkom dat de inhoud van de sessie wordt vergeten. Het kleurrijke eindresultaat is aantrekkelijk en insta-proof.

Workshop Visueel_Notuleren

De voorbereiding

We bellen, zoomen of komen langs voor een intake. We bespreken het thema, de context, de agenda, eventuele sprekers, de werkvormen, de doelgroep en je specifieke wensen voor het verslag. Tijdens dit gesprek beginnen de eerste beelden al te ontstaan voor de rode draad van het verslag. Als je zelf al duidelijke beelden voor ogen hebt, kunnen we deze ook in het verslag integreren.

In het ‘nieuwe normaal’ vinden events live en online plaats. Voor onze tekenkunsten maakt het geen verschil. Als wij live aanwezig zijn bij het event tekenen wij op papier, als we online aanwezig zijn maken wij een digitaal verslag.

Workshop Visueel_Notuleren
We bereiden ons natuurlijk goed voor door thuis research te doen naar het thema, de sprekers en de verschillende perspectieven. We denken verder over passende beelden en de indeling van ons canvas. Op de dag zelf komen we goed beslagen ten ijs.

Ook voor wat betreft de materialen hebben we een plan. Ieder heeft zo z’n voorkeuren maar we nemen onze eigen spullen mee: mooi papier, inkt- en acrylstiften, pastel, potlood, pen, tape, post-its, een schaar en reserve inkt.

Workshop Visueel_Notuleren

Live getekend verslag: een concrete opbrengst

Tijdens het event zien deelnemers live hoe presentaties, opbrengsten uit break-out sessies en bijdragen uit het publiek een plek krijgen op het papier of in het digitaal getekende verslag. We luisteren kritisch, vatten samen en brengen de essentie van de sessie tot leven met beelden. Wij zijn analytisch en kunnen goed filteren wat de hoofd– en bijzaken zijn. Jargon is ons niet vreemd en we verhelderen processen. De verhalen en de rode draad van de dag krijgen kleur en worden beter onthouden.

Na afloop van de sessie heb je direct een inspirerend en tastbaar eindverslag om te verspreiden.

Workshop Visueel_Notuleren

Blijvende impact

Een visueel verslag is zowel geschikt als concrete opbrengst van een grote bijeenkomst, als van een kleinere meeting, waarvan je de resultaten wil delen met collega’s of als startpunt wil gebruiken voor het vervolgtraject.

Heb je interesse in een live getekend verslag om jouw events, presentaties, bijeenkomsten en congressen levendig en onvergetelijk te maken?  Wil je onze experts en analytici met tekentalent wel eens live of digitaal aan het werk zien? Ben jij gecharmeerd van een inspirerend en tastbaar eindresultaat om (van) te houden én te delen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek om de mogelijkheden te verkennen!

Anders dan anders

Wil je je presentatie of vergadering ervaren in een ‘anders dan anders vergaderruimte’? In het centrum van Den Haag hebben wij ons Huis van Verbeelding. Een frisse en kleurige ruimte, speciaal voor mensen die in een uitnodigende omgeving aan de slag willen. De ruimte is ook beschikbaar voor onze workshops. Als je een workshop boekt kun je met een aantrekkelijke korting gebruik maken van deze creatieve ruimte met goede koffie.

Uiteraard komen we ook in-company (in heel Nederland).