Over Huis van Verbeelding
Rachel Levi bedacht Huis van Verbeelding, lang voor het bestond. Jááren voordat Huis van Verbeelding werd ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
Het enige dat ze wist was: ‘Ooit ga ik ondernemen, dat voel ik. Ik pas niet in een hokje. Ik heb ruimte nodig om alles te kunnen doen wat ik leuk vind en waar mijn hart naar uitgaat. Ik heb een plek nodig waar alles mogelijk is. En die plek noem ik Huis van Verbeelding’.
Ze werkte toen nog in loondienst. Ging iedere dag met veel bevlogenheid naar kantoor. Vergaderde en mailde wat af. Liep regelmatig tegen muren op. En toch. Toch was ze ook toen al creatief. Zocht binnen de regels altijd naar ruimte. Onderzocht hoe ze het werk toch op z’n minst leuker kon maken. Al was het maar voor zichzelf. Meestal bleek het voor collega’s ook een welkome verademing.
In 2016 was het dan zover: Huis van Verbeelding werd ingeschreven in de Kamer van Koophandel. En het is de plek geworden waar Rachel van droomde. Waarin we creatief kunnen zijn voor onze klanten en onze creativiteit kunnen doorgeven. Huis van Verbeelding is dé partij die jullie helpt om visie, missie, strategie en plannen om te zetten in heldere beelden.
En omdat we nooit stil staan, zijn we inmiddels het zusje van Huis van Vernieuwing: dé partner die met jullie een creatieve, innovatieve organisatiecultuur ontwikkelt.
Dit zijn wij: onze tekenaars en creatieve strategen
Rachel Levi
Als kind was ik erg creatief. Tekenen, knutselen, verhalen schrijven, verkleden en acteren. Toch koos ik voor de opleiding Toegepaste Communicatiewetenschap, onder het mom: ‘daar kun je tenminste werk in vinden’. En inderdaad, na mijn opleiding kon ik direct aan de slag. Eerst als beleidsmedewerker en later als projectmanager en teammanager.
Om mijn creativiteit ergens in kwijt te kunnen, werkte ik naast mijn baan bij een jeugdtheaterschool. Als regisseur maakte ik meer dan 15 voorstellingen met jonge, getalenteerde mensen. Er was wel een duidelijke knip tussen werk en creativiteit. Tijdens een workshop waarin ik leerde hoe je je werk kunt ondersteunen met tekeningen merkte ik pas hoe weinig gebruik ik van mijn creativiteit maakte in mijn werk.
Na dit inzicht ging het roer om. Niet veel later startte ik Huis van Verbeelding. Ik vind het heerlijk om vastgeroeste patronen te doorbreken, de boel eens lekker op te schudden, maar vooral om te inspireren en stimuleren.
P.S. Ik ben te herkennen aan mijn kleurrijke outfits.
Annemarie van der Sluijs
Luisteren, inleven en richting geven zijn de rode draad in mijn loopbaan. Eerst als maatschappelijk werker en arbeidsdeskundige, later als manager en nu ook als zakelijk tekenaar.
Ik krijg energie als ik individuen en groepen mensen kan helpen met hun ontwikkeling en het bereiken van hun doelen. Het verbeelden van de weg er naar toe is een krachtig middel dat mensen aanspreekt.
Dat is wat ik graag doe: verbeelden. Richting geven door te laten zien, perspectief te geven, een beeld te schetsen en het voor je uit te tekenen.
P.S. Ik ben een echte Rotterdammer en dat is te horen en te merken.
Ik hou van grote lijnen en gepriegel, van mensen en katten.
Marco van der Kooij
Eigenlijk ben ik altijd al visueel ingesteld geweest. Op school zaten al mijn schriften onder de tekeningen. Later ging ik datgene wat ik hoorde combineren in die tekeningen en zo ontstonden mijn eerste ‘visual recordings’.
In mijn huidige werk probeer ik mensen positief te verbazen over zichzelf of een situatie. Dat werkt inspirerend en geeft mega-veel energie. Beelden zijn dan erg krachtig! Ik wil de mens iets meegeven en ze vooral verder helpen. Een tekening of workshop is dan ook pas geslaagd als ik dát heb kunnen bereiken.
Als geboren en getogen Rotterdammer ben ik lekker nuchter. Met een flinke dosis humor, enthousiasme, goed luisteren, filteren, analyseren én natuurlijk creativiteit komen de mooiste dingen op papier!
P.S. Guilty pleausure? Er gaat niets boven de afhaalchinees! Loempia’s en babi pangang, wat een cultureel erfgoed!”
Daphne van Mourik
Op mijn zevende organiseerde ik optredens op de camping, op mijn twaalfde opende ik mijn eigen museum in de schuur naast ons huis en ik was altijd aan het knutselen. Het was al vroeg duidelijk dat ik een creatieve studie wilde gaan doen. Het werd de Design Academy Eindhoven. Daar ontdekte ik dat het niet alleen meubels zijn die ontworpen worden. Alles wat je om je heen ziet is over nagedacht.
Mijn passie vond ik in het ontwikkelen van creatieve werkvormen om mensen met een nieuwe, open blik naar hun omgeving te laten kijken en zo processen en systemen te verbeteren. Mijn focus is daarbij gericht op communicatie en verbinding. Als dat soepel verloopt, wordt (samen)werken veel leuker en makkelijker.
P.S. Het liefst ga ik overal op mijn SUP naartoe.
Marlon Doomen
Met een opleiding in illustratie ben ik altijd bezig geweest met visualiseren. Eerst als illustrator en visual designer en daarna als visueel facilitator tijdens innovatieprocessen en productontwikkeling.
Het leukste in mijn werk vind ik het coachen van mensen op hun creativiteit. Creatief zelfvertrouwen, en de durf om wat er in je hoofd zit visueel te vertalen kan je sneller tot de kern van een probleem komen en in oplossingen denken.
Ik krijg veel energie van werken met groepen, hierbinnen verbinding te maken en teamspirit te creëren.
P.S. Iedere week ben ik in een andere stad te vinden om als urban sketcher het leven op straat vast te leggen in illustraties.
Joël Willems
De rode draad in mijn leven is nieuwsgierigheid. Ik ben ontzettend nieuwsgierig, vooral naar de mensen en hoe zij zich verhouden in groepen. De eerste jaren van mijn loopbaan stond ik voor de klas als docent Frans. Daar ontdekte is dat voor groepen staan helemaal mijn ding is.
Mensen laten leren door iets klein te maken én door creativiteit toe te voegen, daar haal ik plezier uit. Nu sta ik ook voor groepen en help ik mensen verder op een speelse manier. Want leren, werken en groeien mag leuk zijn. Zelf vind ik het ook belangrijk om te leren van de mensen om mij heen. Gelukkig zit dat helemaal goed bij Huis van Verbeelding.
P.S. In de zomer ben ik altijd te vinden bij Buitenkunst.
Cindy Olaria
Tekenen, handettering en creativiteit geven mij energie. In mijn werk komt alles samen. Ik vertaal woord naar beeld, verbind mensen, trek de aandacht via mijn tekeningen en kan de verbanden goed laten zien. Het eerste moment dat mijn stift het papier raakt, vind ik altijd spannend. Er is geen gum en elke lijn telt. De heerlijke uitdaging steeds weer passend beeld te maken.
Ik ben in eerste instantie opgeleid tot modeontwerper. Het tekenen en mijn oog voor detail zijn daar getraind. Daarna heb ik European studies gestudeerd en veel met groepen gewerkt. Vooral jongeren, wat ik een hele leuke (en uitdagende!) doelgroep vind.
P.S. Ik ben dol op festivals en in de zomer kun je me zeker tegenkomen op een feestje!
Miranda Hoefmans
Ik ben de ondersteuner van dit geweldige, enthousiaste en creatieve team.
Mijn passie is ontzorgen, zowel zakelijk als prive. Ik vind het heerlijk om mensen werk uit handen te nemen. Zoals office werkzaamheden. Te plannen en organiseren. Zodat bijvoorbeeld Rachel zich soms ook nog kan focussen op haar eigen groei en persoonlijke ontwikkeling. Of om onze opdrachtgevers en tekenaars met elkaar verbinden. Daar krijg ik energie van!
Tekenen laat ik over aan het team. Ik houd van sporten, koken, tuinieren en af en toe een creatieve of spirituele workshop. Daarnaast wil ik mezelf blijven ontwikkelen: groeien en specialiseren. Stilstand is achteruitgang!
P.S. Als echte brabantse en niet-tekenaar, ben ik toch wel een outsider binnen dit team. Maar voel me helemaal thuis!