a

Menu

Hey Changemaker,
wil jij een leukere baan zonder weg te gaan?

Veel mensen worden geleefd door de waan van de dag: mailtjes die veel energie kosten, meetings die je agenda vullen en een haast uitzichtloze takenlijst. Je weet wel dat je ooit blij werd van deze baan, maar het gevoel lijkt soms ver weg. Jouw eigen droombaan creëren, dat wil iedereen wel. Het mooie is: het is mogelijk. Soms is een kleine stap al genoeg. Zelf was ik mééster in jobcrafting. Ik wist mijn rol in de organisaties waar ik werkte zo vorm te geven, dat ik (bijna) alles van mezelf kwijt kon. Op papier was ik misschien manager, maar in praktijk was ik manager, blogger, trainer, zakelijk tekenaar, storyteller, creatief facilitator, communicatieadviseur én trouwambtenaar. Ik kon verschillende talenten kwijt.

Een leukere baan, zonder weg te gaan!

De mensen om mij heen vroegen me vaak hoe ik dat toch voor elkaar kreeg. En vooral: hoe ik wist wat ik wilde. Want dat is je eerste stap. Als jij voelt dat je meer wilt, dat er meer talenten in je zitten dan je nu in je baan kwijt kunt, dan is het belangrijk dat je gaat onderzoeken wat er dan nog niet tot uiting komt en in welke taken je die, binnen je huidige baan, dan wel kunt inzetten.

Dus:

Wil je meer dan je nu doet en kunt, maar wil je ook niet weg?

Heb je een vaag idee van jouw toekomst in deze functie en wil je die helder krijgen?

Wil je laten zien dat je bijdraagt aan de organisatie zodat je je ‘nieuwe’ taken goedgekeurd krijgt?

Dan hebben wij nu een speciale actiebundel voor je klaar staan van onze online cursussen “Jobcrafting” en “Visionboarden met tekeningen”.

Beide cursussen gaan over jouw persoonlijke ontwikkelreis:

Wat zie jij voor jezelf in de toekomst?

Waar wil je meer van ervaren?
En waar neem je juist afscheid van?

Hoe passen jouw persoonlijke ontwikkeldoelen bij de plannen van de organisatie?

Waar mag je jezelf meer in laten zien?

Hoe zet je eerste stappen in de richting waar je naartoe wilt?

Als je je verbeeldingskracht durft te volgen, durft te dromen en vervolgens die dromen omzet in doelen en acties, kun je een geweldig leven creëren. Een leven zonder spijt, waarin je je volste potentieel hebt geleefd.

Om je hierbij te helpen, hebben we een heel mooi proces vormgegeven, waarbij je gaat visionboarden met tekeningen.

We starten met visionboarden. Mét tekeningen: van Dromen naar Doelen

“Als je het kunt bedenken, kun je het creëren”

Verbeeldingskracht is een van de weinige vaardigheden die mensen voorhebben op computers. We zijn in staat te denken voorbij onze huidige realiteit. We kunnen voor ons zien wat zou kunnen zijn.

Als we onze verbeelding aanzetten kunnen we mentale modellen creëren van situaties die nog niet bestaan, maar waar we wel naar verlangen. Sommige mensen noemen dit fantaseren, of dromen. Wij noemen dit creëren.

Als je je verbeeldingskracht durft te volgen en dromen omzet in doelen, kun je een geweldig leven creëren. Een leven zonder spijt, waarin je je volste potentieel hebt geleefd.

De kracht van Visionboarden met tekeningen

Bij een Visionboard denk je misschien aan een collage van plaatjes, een middagje scheuren in tijdschriften.

Dat is het NIET. Althans: niet ALLEEN. Visionboards zijn geweldig, maar het is niet genoeg om zomaar een paar dingen uit een tijdschrift te knippen en plakken en hopen dat ze zich zullen manifesteren.

Het maken van een Visionboards gaat niet om het houden van een knutselmiddag. Het gaat zelfs niet om het resultaat. Het draait om het creatieve proces, dat je helpt om een positieve mindset te cultiveren, om intenties te zetten en om je te helpen doelen te bereiken op een praktische, actiegerichte manier. Je droomleven vormgeven, gebeurt niet zonder daar iets voor te doen. Een Visionboard ontwikkelen is een mooi proces. Een persoonlijke deep dive. Een geweldige manier om je te concentreren op wat je wilt bereiken in het leven en hoe je daar vervolgens komt.

Als je eenmaal tastbaar hebt gemaakt wat je wilt, kun je ook gaan kneden aan je baan. Jobcrafting dus.
De cursusbundel Jobcrafting en Visionboarden is voor iedereen die op zijn eigen voorwaarden wil werken én tegelijkertijd de organisatie het best van dienst wil zijn.

Wat kun je verwachten?

Het vormgeven van je visie

Veel mensen vinden het lastig om voor zichzelf een visie vorm te geven. Want hoe kom je er achter wat je echt wilt? Wat jouw grootste potentieel is?
Of jij meer in je hebt dan er nu uitkomt? In de cursus word je begeleid om je verbeeldingskracht aan te wakkeren en je verlangens te herkennen. Vervolgens gaan we met hulp van tekeningen jouw persoonlijke visie vormgeven.

Het vertalen van Dromen in Doelen

Een Visionboard maken, zonder daar vervolgens iets mee te doen, heeft geen enkele zin.
Een visie die nooit realiteit wordt, blijft een fantasie. In de cursus nemen we je stap voor stap mee om jouw visie concreet te maken.
Zo krijgen je dromen vorm in tastbare doelen.

Het vertalen van Doelen in Acties

Dromen, zeker grote dromen kunnen overweldigend zijn. Sterker nog: de grootsheid van je visie is de belangrijkste reden om te bevriezen. Om niets te doen. De eerste stap zetten voelt vaak al te groot, waardoor onzekerheid op de loer ligt (‘Dit lukt me toch niet’, ‘Wie ben ik nu om te geloven dat dit kan?’). In de cursus leer je dromen te realiseren, via praktische acties.

Affirmerende woorden en beelden

Om je houvast en motivatie te geven bij het bereiken van jouw droomdoelen, gaan we aan de slag met affirmaties: woorden en beelden die jou iedere dag een boost geven. We gebruiken verandertaal en tekeningen om jouzelf in je gewenste situatie te plaatsen.

✅ Bij elke les een of meerdere inspirerend filmpje dat jou stap voor stap begeleiden in het vormgeven van jouw droombaan.

✅ Visuele templates om mee aan het werk te gaan.
Voorbeelden van visionboard, zodat jij je eigen vorm kunt vinden

✅ Een geleide visualisatie om verlangens in je onderbewuste te ontdekken.

✅ Een concreet stappenplan om jouw eerste stappen te formuleren.

 

 

Wat heb je aan het einde geleerd?

Je begrijpt de kracht van visionboarden.

Je bent je bewust van je dromen en verlangens.

Je kunt met tekeningen je visie vormgeven (ook als je nooit tekent!).

Je weet welke doelen je dichter bij deze droomvisie brengen.

Je weet welke activiteiten je wilt toe-eigenen omdat ze je energie geven

Je weet welke activiteiten je wilt afstoten omdat ze je geen energie geven

Je weet activiteiten of acties je moet uitvoeren om je visie te realiseren.

Je weet hoe je van jouw baan je droombaan kan gaan maken.

Over de trainer

Rachel Levi is ondernemer en keynotespreker over creativiteit en innovatie. Haar verhaal, van een ambtenaar die tussen de regels zocht naar meer ruimte en inmiddels een creatief imperium runt, spreekt jaarlijks honderden toehoorders in organisaties aan.

Haar lijfspreuken zijn “Als je het kunt bedenken, kun je het creëren” en ‘Ik heb het al gezien, dus ik weet dat het gaat gebeuren”. Rachel is groot fan van verbeeldingskracht en visionboarden. Zo zag ze -toen ze nog ambtenaar was- voor zich hoe ze ooit zou ondernemen. Het bedrijf was er al, de naam ook: Huis van Verbeelding. Ze wist alleen nog niet wat ze in dat bedrijf zou gaan doen. Door het proces van visionboarding met tekeningen kreeg haar visie steeds meer vorm. Inmiddels is Huis van Verbeelding een begrip: Rachel helpt met haar team organisaties om te stoppen met informeren en te starten met inspireren, door tekeningen in te zetten als communicatiemiddel.

De dromen van Rachel zijn jaar na jaar gegroeid. Ieder jaar (en vaak meerdere keren per jaar) werkt Rachel haar visionboard bij. Zo ontstond een nieuw bedrijf: Huis van Vernieuwing. Maar ook een werkfestival (Chaos in de Orde) en gelijknamige podcast. Ze schreef en tekende boeken, werd gevraagd als spreker op grote podia en als mentor voor andere ondernemers.

Rachel leert je haar proces in het vormgeven en realiseren van een persoonlijke visie. De cursus Jobcraften wordt gegeven door Daphne van Mourik, één van de creatieve trainers bij Huis van Vernieuwing.

Ervaringen van eerdere deelnemers met jobcrafting

“De visionboard workshop van Rachel was zo ontzettend leuk! Het boorde weer helemaal een vergeten gevoel aan. Een liefde voor creativiteit, knutselen, freubelen. En het wakkerde ook wensen en dromen aan waarvan ik niet wist dat ze er waren. In jouw masterclass heb ik gevisualiseerd dat mijn boek op #1 zou komen van Managementboek. Ik heb dat getekend, met de weg er naar toe, de stappen. En ik had mezelf getekend met een bos bloemen en een kaartje waarop stond: Gefeliciteerd, je staat op #1. En raad eens? Het is uitgekomen. Dat heb ik toen bij jou voor het eerst gevisualiseerd en opgeschreven. Het was goud waard. En daarnaast ontzettend leuk, vrolijk en opbeurend om te doen!”

Eva Brouwer
Bestseller Auteur, Spreker, Presentatiecoach

“Een tijdje geleden deed ik mee met deze mini cursus. Ik had wel eens eerder ge-visionboard en dacht aan tijdschriften, knippen en plakken. Heerlijk om te doen.
Bij deze cursus ging het er totaal anders aan toe. In plaats van zoeken naar bestaande beelden die bij m’n ideeën passen, draaiden wij het om. We leerden te werken met onze eigen visie, onze eigen beelden. Niet ingekleurd door anderen. Ik leerde m’n ideeën zelf te uit te tekenen. Superleuk en heel zinnig omdat dat de eerste stap van het realiseren van m’n ideeën bleek te zijn. Nu ik wat verder ben, zie ik dat ik al veel heb gerealiseerd.”

Annemarie van der Sluijs

“De workshop ‘Jobcrafting in de praktijk’ geeft direct inzicht hoe je zelf je werk leuker kan maken. Dat kan elk moment en iedere dag. De opdrachten tijdens de workshop zijn verfrissend en afwisselend. Zo is er tijd en ruimte voor introspectie en zorgt het delen van ervaringen ook voor reflectie en herkenning. Huis van Verbeelding begeleidt de workshop professioneel en zorgt met de creatieve oefeningen ook voor de nodige luchtigheid en vernieuwing. Ik raad iedereen aan om af en toe uit de waan van de dag te stoppen. Huis van Verbeelding helpt je daar bij. Zodat je daarna weer vol energie verder kan.”

Karin
Gemeente Zoetermeer

Online cursus Visionboarden met tekeningen (los)

6 uitgebreide videolessen

Inspirerende voorbeelden

Concrete tips & trucs

Praktische oefeningen

Visuele templates

Implementeren van je vision board

€ 197

Exclusief BTW

Online minicursus Jobcrafting (los)

5 uitgebreide videolessen

Visuele templates

€ 149

Exclusief BTW

Maar nu… Twee cursussen in een aantrekkelijke combideal!

Je betaalt nu geen €346 voor de bundel, maar slechts €197 (ex BTW).

Online minicursus Jobcrafting

5 uitgebreide videolessen

Visuele templates

+

Online cursus Visionboarden met tekeningen

6 uitgebreide videolessen

Inspirerende voorbeelden

Concrete tips & trucs

Praktische oefeningen

Visuele templates

Implementeren van je vision board

€ 197

Exclusief BTW