a

Menu

Een visuele strategische sessie zet je in om met elkaar tot gedeelde ideeën te komen.

Wanneer een visuele strategische sessie?

Iedere organisatie heeft tegenwoordig te maken met grote veranderingen en transities. Of het nu gaat om de interne werkwijze, of om productontwikkeling. Om innovatie in een stroomversnelling te brengen kiezen onze klanten vaak voor een design sprint, social hackathon, of snelkookpansessies. Tijdens één of meer dagen worden problemen verkend en oplossingen gepresenteerd.

Tijdens de gesprekken in zo’n sessie worden gedachten gevormd en geordend. De uitwisseling helpt om tot consensus te komen. Het nadeel van praten alleen is dat een gesprek kan verzanden in een eindeloze discussie. Of de opbrengsten verdwijnen na afloop in de kast, waardoor frustratie kan ontstaan: ‘Waarom wordt er nooit iets met onze goede ideeën gedaan?’

Een visuele strategische sessie met onze facilitators biedt dan een uitkomst: jullie uitdagingen, oplossingsrichtingen en visie worden direct op papier gevisualiseerd. Zo verdwijnt de opbrengst niet als een opgerolde flipover naast een kast, maar hebben jullie een resultaat dat het waard is om op te hangen en te verspreiden.

Wat kunnen wij voor je doen?

Wil je een aantrekkelijke, creatieve sessie organiseren met je team?
Een design sprint met de afdeling?
Of een social hackathon met externe partijen?
Wij gaan graag voor je aan de slag.

Aan de hand van jullie vraagstuk ontwerpen en faciliteren we één of meer sessies. Daarbij maken we gebruik van onze eigen werkvormen. We ontwerpen zelfs werkvormen op maat, om te zorgen dat jullie sessie aansluit op jullie specifieke doel en behoefte.

Onze sessies hebben dat specifieke Huis van Verbeelding ‘sausje’: creatief, visueel en resultaatgericht.

Krachtige visuele werkvormen

Een sessie krijgt focus en energie als het gesprek ondersteund wordt door werkvormen. Een werkvorm geeft deelnemers een kader en een heldere instructie voor het gesprek. Door visuele werkvormen te gebruiken hebben deelnemers houvast én is de opbrengst direct aantrekkelijk. Wij ontwerpen werkvormen op maat: daarmee komen jullie snel van A naar Beter!

Visuele werkvormen zorgen voor:

Focus in de sessie

Sneller patronen ontdekken met elkaar

Sneller zien wat de ander bedoelt

Direct een tastbare opbrengst

Een positieve en motiverende sfeer

Alle sessies die wij doen kunnen live, hybride of online plaatsvinden.

De opbrengsten vastleggen in tekeningen

Bij voorkeur zetten we naast een facilitator ook altijd een zakelijk tekenaar in. Deze vat samen wat de kern van de gesprekken is, in een uitgewerkte tekening. Dit zorgt ervoor dat jullie na afloop direct concreet en tastbaar resultaat in handen hebben. Met een live getekend verslag of praatplaat na afloop verdwijnt de opbrengst niet als opgerolde flipover naast een kast, maar hebben jullie een resultaat dat het waard is om op te hangen en te verspreiden. Tekeningen kunnen op papier, of digitaal worden gemaakt.

Vind je het interessant om onder onze begeleiding zo’n visuele strategiesessie te organiseren?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee.

Hoe pakken we het aan?

Fase 1. Intake

We bespreken vooraf met jou de verschillende uitdagingen en doelstellingen waar je als team of afdeling mee worstelt. Samen verhelderen we de vraag waar jullie inzicht in willen hebben.

Fase 2. Ontwerp

Op basis van jullie vraag of uitdaging, zetten we een tekenaar in voor jullie hackathon of design sprint, of ontwerpen we één of meer sessies op maat. Het aantal sessies dat nodig is, is afhankelijk van de complexiteit. We vinden het belangrijk dat er voldoende tijd is om de juiste dingen te doen. Zodat het niet voelt als ‘weer zo’n bijeenkomst’, maar als waardevolle tijdsinvestering, die tot een concreet en zichtbaar resultaat heeft geleid.
We schetsen een duidelijk beeld van wat wij voor jullie kunnen betekenen.

1. Intake

2. Ontwerp

3. Visuele strategiesessie(s)

4. Praatplaat

Fase 3. Visuele strategiesessie(s)

Zetten jullie ons in voor het ontwerpen en ontzorgen van jullie sessie? Onze facilitator ontwerpt dan op maat het sessieplan en de visuele werkvormen. Tijdens de sessie zorgt de facilitator voor relevante interactie. Gezamenlijk werken jullie toe naar een concreet en tastbaar resultaat, dat jullie in de organisatie kunnen delen. In overleg kan naast de facilitator een extra tekenaar worden ingezet die live een getekend verslag maakt.

Fase 4. Praatplaat

Deze fase is optioneel. Na afloop van jullie bijeenkomst(en) kunnen we de opbrengsten vertalen in een digitaal getekende praatplaat. Dit is een overzichtelijke tekening, met een kernachtige samenvatting.

Deze sessie organiseren op een inspirerende plek?

In het centrum van Den Haag hebben wij een inspirerende vergaderlocatie gecreëerd: het Huis van Verbeelding. In een kleurrijke, creatieve setting kunnen teams (tot 18 personen) met elkaar samenwerken. De locatie is te huur, met of zonder onze begeleiding.