a

Menu

Blijvende impact met je eigen visuele notulen

Training Visueel_Notuleren

Ben je weleens bij een bijeenkomst geweest waar je ons live aan het werk hebt gezien?

In een paar uur tijd zie je live de resultaten van een bijeenkomst groeien in een aantrekkelijk beeldverslag. Het heeft altijd iets magisch. 

Nu is het tekenen van visuele notulen heus niet alleen voorbehouden aan professionals, of alleen geschikt voor grote seminars of evenementen.

Je kunt het ook zelf leren! Ook jullie wekelijkse vergadering krijgt meer impact als deze op een aantrekkelijke manier wordt vastgelegd. Want zeg nu zelf: wie heeft écht de notulen gelezen voorafgaand aan de vergadering?

Door jullie meetings vast te leggen met visuele notulen, kun je de inhoud veel beter onthouden. Je kunt de tekening makkelijker terughalen in je geheugen, dankzij de visuele haakjes.

De training Visueel Notuleren is een verdieping op de basisworkshop Zakelijk Tekenen.

Training Visueel_Notuleren

Een beeldend verslag

Een vergadering of bijeenkomst kost energie, tijd en geld. Wat natuurlijk prima is zolang je je doel bereikt: impact en rendement.

We zijn allemaal wel eens bij een meeting geweest waarvan we achteraf niet meer zo goed konden terughalen waar het over ging. Er is wel een verslag nagestuurd maar dat pak papier ziet er niet aantrekkelijk genoeg uit om veel leestijd in te steken. Superzonde van alle moeite!

Veel te vaak doen we meetings half over, omdat we herhalen wat eigenlijk al aan bod is geweest. Hoe fijn is het als je blijvende impact en rendement kunt realiseren met jouw bijeenkomst. Live, online of hybride. En dat kan ook: met visuele notulen. Stel je voor… live getekende notulen (klein of groot) die de bijeenkomst levendig vastleggen. Een beeldend verslag dat een direct en tastbaar resultaat vormt dat je met deelnemers kunt delen én dat deelnemers zelf ook weer kunnen delen met andere relevante stakeholders.

Workshop Visueel_Notuleren

Inhoud training Visueel Notuleren

Je kunt zo’n krachtige notulen laten maken, wij zijn er bijvoorbeeld erg goed in. Je kunt het ook zélf leren. Want niemand kent jullie praktijk zo goed als jullie zelf. Bovendien kun je het dan wekelijks inzetten.

In een training Visueel Notuleren leren we jullie om krachtige beelden te maken en deze beeldtaal uit te breiden naar jullie eigen praktijk. Naast het maken en uitbreiden van passende beeldtaal, kijken we naar de ingrediënten van een goed visueel verslag. Ook staan we stil bij het maken van letters, indeling van het papier of canvas en de opzet van een notulen als deze.

Training Visueel_Notuleren

Natuurlijk is het belangrijk om te leren om kritisch te luisteren, hoofd- en bijzaken te scheiden, samen te vatten en de essentie van een verhaal tot een mooi in beeld te brengen. Niets is leuker om tijdens een bijeenkomst live te kunnen laten zien hoe presentaties, opbrengsten uit break-out sessies en bijdragen uit het publiek een plek krijgen op het papier of in het digitaal getekende verslag. En daarom oefenen we deze vaardigheden tijdens de training.

Workshop Visueel_Notuleren

Na afloop: Feedback, tips & tricks

We sluiten de training af met feedback op het werk van de deelnemers en delen onze tips en tricks uit de praktijk. Zodat jullie daarna aan de slag kunnen en zelf een inspirerend en tastbaar eindresultaat van een bijeenkomst, vergadering, sessie, congres, event of presentatie kunnen maken!

Ben je nieuwsgierig geworden naar jullie talenten op dit gebied?

Lijkt het jou waardevol om je professionals op deze manier in te zetten tijdens bijeenkomsten in plaats van bij de garderobe?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op over een basisworkshop zakelijk tekenen, of deze verdieping in visueel notuleren.

Deze training volgen in een inspirerende ruimte?

Wij begrijpen hoe belangrijk een creatieve omgeving is!

In het centrum van Den Haag hebben wij ons Huis van Verbeelding. Een frisse en kleurige ruimte, speciaal voor mensen die in een uitnodigende omgeving aan de slag willen.

De ruimte is ook beschikbaar voor onze trainingen. Als je een training boekt kun je met een aantrekkelijke korting gebruik maken van deze creatieve ruimte met goede koffie. Uiteraard komen we ook in-company. Vraag naar onze interessante combi-deals!