a

Menu

Zakelijk tekenen is voor iedereen. Wij kunnen het je leren!

Workshop zakelijk tekenen

Onze (in company) trainingen zakelijk tekenen staan erom bekend: ze zijn leuk, praktisch en voor iedereen toegankelijk. We leren jou en je collega’s hoe je zakelijke informatie om kunt zetten in heldere, aantrekkelijke beelden. Je leert tekeningen te maken die bij de doelgroep, het doel, de werkinhoud en jullie team of organisatie passen. Je kunt bij ons terecht voor een korte proeverij, een workshop, of uitgebreide training.

We hebben ze allemaal: van die overleggen die eindeloos lijken te duren, saaie presentaties die bestaan uit lappen tekst, discussies tussen collega’s die niet lekker lopen, omdat je elkaar net niet helemaal begrijpt. Het is niet duidelijk waar het over gaat omdat taal verschillende beelden bij mensen oproept, het lukt niet om tot overeenstemming en afspraken te komen, de energie lekt weg en na afloop blijf je gefrustreerd en ongeïnspireerd achter.

Met zakelijke tekeningen verbeter je de communicatie:

Met een zakelijke tekening heb je hetzelfde beeld voor ogen

Met een zakelijke tekening schep je overzicht en inzicht bij complexe thematiek

Met zakelijke tekeningen maak je nieuw beleid in één oogopslag helder

Met zakelijke tekeningen geef je een presentatie die tot de verbeelding spreekt

Met zakelijke tekeningen laat je tijdens een gesprek zien wat je bedoelt

Met zakelijke tekeningen maak je een procestekening aantrekkelijk

Zakelijk tekenen is een tool en geen doel.

Het zakelijk tekenen heeft niet zozeer een creatief doel. Het gaat ook eigenlijk niet om de tekeningen. Het gaat erom dat je een visueel middel hebt om je boodschap, visie, strategie, projectplan, afspraken of presentatie mee te verhelderen, zodat iedereen voor zich ziet wat er wordt bedoeld en verwacht.

Je leert van ons daarom niet alleen tekenen, maar ook communiceren. Wat tussen zender en ontvanger kan veel misgaan. Met de kneepjes en handvatten die je van ons leert, kun je bijvoorbeeld interne processen verhelderen, beleid toelichten of een klantreis uit tekenen.

Op een simpele manier op één lijn komen. Dat kan!

In de loop der jaren zijn we in ons werk steeds meer geschreven taal gaan gebruiken. We schrijven rapporten, plannen, verantwoordingen, beleid en mails, eindeloos veel mails.

Dat is best vreemd want uit onderzoek blijkt dat mensen 80% onthouden van wat ze zien en slechts 20% van wat ze lezen en 10% van wat ze horen. Met andere woorden: ons brein is gek op beelden. Met zakelijk tekenen combineer je drie manieren van informatieverwerking: zien, lezen en horen. Zo kun je met je collega’s veel effectiever communiceren!

Hoe pakken we het aan?

Omdat zakelijk tekenen een nieuwe vaardigheid is, die van je brein behoorlijke inspanning vraagt, bieden wij jullie bij voorkeur een training aan in drie modules, die verspreid zijn over een aantal maanden. Zo kun je tussentijds oefenen en integreren in je werk. Ook loop je vast en zeker tegen zaken aan, waar we je dan weer mee verder kunnen helpen. Zo zorgen we dat jullie ook ECHT aan de slag gaan met visueel communiceren.

Hebben jullie minder tijd? Geen nood. Dan organiseren we een eerste kennismaking met zakelijk tekenen. Dit kan in een workshop van een dagdeel of dag. Tijdens conferenties, congressen of studiedagen geven wij ook korte proeverijtjes: gewoon om even te snuffelen aan zakelijk tekenen.

Vind je dit interessant?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een training of workshop Zakelijk Tekenen.

Liever individueel aan de slag met zakelijk tekenen?

Naast de in-company trainingen die we verzorgen, kun je ook individueel (of met een team) deelnemen aan onze zeer uitgebreide online training Zakelijk Tekenen. We maken van jou een visuele PRO. Stap voor stap kun je in eigen tempo leren waar en wanneer jij wilt. Je kunt iedere dag instappen.

Deze training volgen op een inspirerende plek?

We komen graag naar jullie toe! We geven de workshops en trainingen in heel Nederland (en ook regelmatig in België). Maar… komen jullie liever bij ons? Ook dat kan. In het centrum van Den Haag hebben wij een inspirerende locatie gecreëerd: het Huis van Verbeelding. In een kleurrijke, creatieve setting kunnen teams (tot 18 personen) met elkaar samenwerken.

We kijken er naar uit om jullie te ontmoeten in onze workshop. We reizen door heel Nederland en komen graag naar jullie toe. Maar… jullie zijn ook van harte welkom in Huis van Verbeelding! Flipovers, whiteboards, papier, stiften in alle kleuren van de regenboog… alles is aanwezig om jullie een geweldige ervaring te bieden.

Oefenen met tekenen?

Omdat het soms lastig is om zelf geschikte beelden te bedenken, helpen we je op weg met een uitgebreide beeldenbibliotheek, die we in samenwerking met edding ontwikkelden. Wist je dat Huis van Verbeelding de internationale partner van edding en Legamaster is? Samen zetten we het thema ‘The power of visual communication op te kaart. In de iconenbibliotheek vind je meer dan 200 iconen in verschillende categorieën. En de instructies om deze stap voor stap te tekenen. We willen je laten zien dat je met simpele vormen en materialen die in elk kantoor, of elke keukenla aanwezig zijn al kunt tekenen als een pro.