Zakelijk Tekenen: van langs elkaar heen naar op één lijn.

Workshop Zakelijk Tekenen

In een workshop Zakelijk Tekenen leer je de fijne kneepjes van het tekenen in je werk. Je krijgt handvatten om zakelijke informatie om te zetten in beelden die bij jou, je werkinhoud, het team en de organisatie passen. Eindelijk kun je je boodschap, overleg of presentatie ondersteunen met een door jou gemaakt beeld!

De kneepjes en handvatten lenen zich ook uitstekend om processen uit te tekenen. Op die manier kun je ze letterlijk eens kritisch bekijken en verbeteren.

De workshop is op maat, aansprekend en inspirerend voor jou en je team. Zowel live, op een inspirerende locatie, als online mogelijk.

Vind je dit interessant? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een workshop Zakelijk Tekenen.

Workshop Zakelijk Tekenen

Zakelijk Tekenen: visueel communiceren

We hebben ze allemaal: van die overleggen die eindeloos lijken te duren, saaie presentaties die bestaan uit lappen tekst, een gesprek met een collega dat niet loopt. Het is niet duidelijk waar het over gaat, het lukt niet om tot overeenstemming en afspraken te komen, de energie lekt weg en na afloop blijf je gefrustreerd en ongeïnspireerd achter.

Hoe fijn zou het zijn om deel te nemen aan een energiek overleg waar je allemaal hetzelfde beeld voor ogen hebt? Om een presentatie te geven of krijgen die tot de verbeelding spreekt? Om tijdens een ingewikkeld gesprek uit te kunnen tekenen waar de crux zit? Hoe fijn zou het zijn om op een simpele manier snel op één lijn te komen en plannen te maken?

Heel fijn! En het kan.

In de loop der jaren zijn we in ons werk steeds meer geschreven taal gaan gebruiken. We schrijven rapporten, plannen, verantwoordingen, beleid en mails, eindeloos veel mails. Dat is best vreemd want uit onderzoek blijkt dat mensen 80% onthouden van wat zij zien. Slechts 20% van wat zij lezen en 10% van wat zij horen blijft hangen. Met andere woorden: ons brein is gek op beelden. Ruim 90 % van de informatie die ons brein oppikt is visueel en wij verwerken beelden 60,000 maal sneller dan tekst. Het is dus de hoogste tijd om de drie manieren van informatieverwerking – zien, lezen en horen – te combineren. Bij voorkeur samen met je collega’s zodat je samen zakelijk visueel kunt communiceren.

Workshop Zakelijk Tekenen

Inhoud van de workshop Zakelijk Tekenen: theorie en visueel alfabet

In een workshop Zakelijk Tekenen nemen we jullie mee in de wondere wereld van het beeld. We leggen uit wat zakelijk visueel communiceren is, hoe je het kunt inzetten en waarom het werkt. Jullie gaan meteen zelf aan de slag met het visueel alfabet. Want hoewel we eerder konden tekenen dan schrijven, voelt het vaak toch nog onwennig aan. Dus we starten direct met tekenmeters maken!

Workshop Zakelijk Tekenen

En verder: iconen, figuren en jargon

In overzichtelijke stappen leren jullie om de elementen van zakelijke communicatie in beeld te brengen. Wie, wat, waar, waarom, wanneer en hoe, ze komen allemaal aan bod. En natuurlijk werken we samen toe naar jullie inhoud en dagelijkse praktijk.

Workshop Zakelijk Tekenen

Na afloop: toepassen!

Na een workshop van een dag(deel) zijn jullie in staat om de opgedane kennis om te zetten in de zakelijke visuele communicatie die bij jullie team en organisatie past. Oefening baart natuurlijk kunst (!) maar na afloop kunnen jullie vooraf of tijdens gesprekken, overleggen en presentaties tekeningen maken die de boodschap ondersteunen en verhelderen. En met wat tekenmeters en een dosis lef kunnen jullie voor jullie eigen werk ongetwijfeld nog meer toepassingsgebieden bedenken.

Zie je het na het lezen van deze informatie voor je en ben je geïnspireerd geraakt?

Ben je nieuwsgierig geworden naar het tekentalent van jouw team?

Zie je jezelf al opstaan tijdens een overleg om je briljante inval uit te tekenen voor de rest?

Heb je een tof idee dat je niet hebt teruggelezen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden ervoor?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee of een workshop Zakelijk Tekenen voor jou de meest passende oplossing is. En wie weet… spreken we binnenkort tot elkaars verbeelding!

Liever individueel leren tekenen?

Naast de in-company workshops die we verzorgen, kun je ook individueel (of met een team) deelnemen aan onze zeer uitgebreide online cursus Zakelijk Tekenen. Inmiddels hebben honderden deelnemers ervaren dat je ook met videolessen heel goed stap voor stap kunt leren hoe je tekeningen toepast in je werk. De cursus wordt zeer hoog gewaardeerd.
Benieuwd? Neem hier een kijkje in onze academie en bekijk de reviews van mensen die je voor gingen.